3 septembrie 2009

Tigania de la Balea Lac


Tiganie / cocalarime ca la Balea (lac/cascada) rar mi-a fost dat sa intalnesc. N-am mai fost pe Transfagarasan de cand aveam vreo 10 ani si m-au dus ai mei sa vad frumusetile patriei. Nu mi-aduc aminte decat ca era pustiu, innorat, umezeala si pe nicaieri camere de cazare. Dupa 17 ani, am fost din nou la Balea...si nu o sa ma mai duc prea curand, cel putin nu in luna august, in weekend. Nu ca nu ar fi frumos. Peijasul este superb. Iti taie respiratia. Dar tigania de acolo iti taie orice chef.
Eu am ajuns sambata seara in zona , in ultima comuna inainte de Balea Cascada - Cârţişoara. Cred ca am fost la 15 pensiuni si nu am gasit pe nicaieri cazare. Era totul full. Pana la urma, ne-am cazat la niste oameni acasa si a doua zi dis de dimineata am pornit spre cascada. Cand am ajuns acolo, m-am speriat de cate masini erau inca de dimineata...asta pentru ca nu stiam peste ce o sa dau la Balea - lac!!!!

Nu am avut cum sa evit tarabele cu tot felul de mizerii de vanzare, care nu aveau nici cea mai mica legatura cu zona, cu muntele, cu natura. Cel mai mult m-au intrigat zecile de perne cu Hannah Montana!!! Who the fuck is Hannah Montana si ce cauta ea la Balea lac???
Mai puteai sa cumperi CICA si produse traditionale : carnati (cumparati de fapt de la Cora) de 50 ron kg, branza la 35 ron, cas la 40 ron...si tot asa...nesimtire maxima...

Cand coboram de la cascada, am intalnit doua domnisoare perfect echipate pentru un traseu de munte: blugi mulati pe fund, gentute pe brat, sandalute in picioare.. Dupa 5 minute au renuntat la catarat..Hmm, oare de ce?? :))

Sus, la Balea Lac era crima si pedeapsa...claie peste gramada...omooor! Parca toata tara, in duminica aia, era la Balea Lac. Masini parcate pe strada, in tunel, peste tot. Tarabe peste tarabe, cu fel si fel de produse de vanzare..aici mai mult de mancare. Mi-am luat si eu un bulz, m-am plimbat juma' de ora sa vad lacul si m-am carat.
Daca aveai nevoie la toaleta, existau toalete ecologice..contra cost!!!!! Eu n-am mai vazut pana acum toalete ecologice contra cost...dar , ma rog, ca sa faci pipi la Balea Lac trebuia sa dai 2 Ron .


Cand am plecat, alti cocalari - gata gata sa sara pe geamul masinii...Erau foarte mandri de ce faceau ei ...






3 comentarii:

  1. Imi aduc aminte cascada aia ... Am si eu o poza cu ea

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur una dintre domnisoarele cu gentute nu eram eu? :))) As vrea si eu la Balea Lac, dar in timpul saptamanii, cred... Noroc cu tine si blogu' tau, mai invatam si noi una, alta... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ce sa zic anu'trecut am fost de cateva ori pe acolo dar niciodata n am oprit la balea din cauza circului,arata ca un talcioc de la marginea bucurestiului
    d asta nu ne trebuie noua sosele bune...

    RăspundețiȘtergere